Balanel si Miaunel

Miaunel şi Bălănel, au fost creaţi de Horia Ştefănescu, Zaharia Buzea şi Artin Badea.

În 1974, pe ecran apărea scurtmetrajul "Baloane vrăjite", semnat de Zaharia Buzea. În această poveste se întâmpla ceva fără precedent. Considerat natural, conflictul dintre câine şi pisică era abandonat în acest film. Era un mare curaj şi un mare risc, mai ales că protagoniştii principali ai săi erau tocmai un căţeluş şi o pisicuţă. Dar ei - Miaunel şi Bălănel - veniseră pe lume fără să ştie că trebuie sa se certe, chiar fără motiv. Erau fermecători în ingenuitatea lor. Voiau ca nimeni să nu se certe cu nimeni, cel slab să nu fie nedreptăţit, cel merituos să nu fie înşelat. Se mirau ca de ceva nemaiîntâlnit în faţa lăcomiei şi a minciunii; erau nişte naivi, în fapt.

Micii spectatori au decis că generozitatea lui Miaunel şi Bălănel, lirismul, cultul prieteniei, trebuie să triumfe. Aşa s-a ajuns ca până prin 1982, din filmele cu Miaunel şi Bălănel să fie realizate peste 60 de titluri. Aproape că nu există creator din studioul Animafilm - din acea vreme - care să nu se fi implicat, într-un fel sau altul (animaţie, intermediare, decoruri), la triumful acestui maraton filmic.

Devenite vedete, cele două personaje s-au "strecurat" şi în alte seriale, devenind căutători de comori în "Răzbunarea buldogului", film în care era nevoie de cineva în stare să mai potolească rivalitatea, nu întotdeauna cavalerească, dintre buldogul Manole şi motanul Pusy. În zelul lor de a împăca pe toată lumea, Bălănel şi Miaunel îşi descoperă noi resurse, în cele din urmă dând chiar nobile pilde de curaj.

De curând, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti şi Studioul Cinematografic Animafilm au hotărât să facă un film de desene animate intitulat "SIDA - intrarea oprită" (rebotezat ulterior în „Un alt fel de Love Story”), în care Bălănel şi Miaunel, împreună cu partenerele lor, dau un exemplu despre cum se face sex fără riscuri de contractare a bolilor cu transmitere sexuală. Pelicula a ieşit pe piaţă în 2004.

Sursa:Wikipedia





Related Posts with Thumbnails

Comanda ce desene doresti sa vezi pe blog.

Nume

E-mail *

Mesaj *