Copiii de la 402 - Bun venit in intersectia sigura (1)

Copiii de la 402 este un serial de desene animate pentru copii. Este ecranizarea cărţii cu acelaşi nume, scrisă de Betty Paraskevas şi Michael Paraskevas.

Prima apariţie in SUA a fost pe cunoscutul canal TV Fox Family în 1999. După un timp apare şi în Marea Britanie pe canalul TV Teletoon. În limba română "Copiii de la clasa 402" este difuzat pe canalul TV Jetix sau uneori pe canalul Prima TV.

În România, serialul este de asemenea numit Copii din clasa 402.


Copiii de la 402 a fost realizat pe baza cărţii pentru copii Gracie Graves şi copii din Clasa 402 în care copiii din Clasa 402 îşi prezintă aventurile răutăcioase ale unei clase pline de elevi cărora le place foarte tare să se distreze la şcoală!

Elevii Clasei 402 sunt impulsivi, de cele mai multe ori fac alegeri proaste şi rareori se gândesc la rezultatele alegerilor lor. Când tentaţia îşi face apariţia înşelătoare, aceşti elevi se grăbesc să cadă în capcană! Bineînţeles că, fiind copii, atunci când problemele de zi cu zi nu mai sunt uşor rezolvabile, ele par chestiuni de viaţă şi de moarte. Probleme simple se transformă în probleme complexe şi cel mai mic detaliu este ridicat la cel mai înalt rang al comicului.

În timp ce toţi elevii trec cu greu prin evenimentele fiecărei zi, învăţând lecţiile vieţii pe pielea lor, câteodată încearcă să se mai şi ajute. Niciodată nu reuşesc pe deplin, căci sunt prea prinşi în propriile lor planuri şi nelămuriri. Din fericire ei sunt capabili să se întoarcă mereu în oaza clasei 402, într-o lume a haosului condusă de domnişoara Graves. Aici, în clasa 402, sub conducerea strictă, dar atentă, a domnişoarei Graves, toţi copiii sunt în siguranţă. În clasa 402 binele este întotdeauna răsplătit, iar răul este întotdeauna pedepsit.

Combinând stilul artistic de o calitate impecabilă cu stilul literar al Lisei Kite şi al lui Cindy Begel ("Pauza", "Liderul Clasei"), Clasa 402 este un tom de poveşti unice, valabile pentru orice perioadă temporală, al cărui rezultat este un serial amuzant şi atractiv.

Personaje

Elevi

* Jessie McCoy este un copil ce mereu încearcă să scape de teste, nefiind adeptul învăţatului, dar este mereu prins de învăţătoarea lui. Personajul său preferat este Domnul Space Beast, iar parcul de distracţii este Monster Land. Mama lui este foarte strictă, îşi iubeşte mult copilul dar îl pune de multe ori în situaţii jenante. Jessie este bun prieten cu Vinnie Nasta.

* Polly McShane este o fetiţă mândră cu origini lituaniene ce încearcă mereu să intre în grup şi este foarte pasionată de linguri. Se consideră o fată perfectă şi îi face plăcere să pârască pe oricine greşeşte, fapt care explică antipatia colegilor ei faţă de ea. Este foarte legată de capra ei, Schnitzie, iar atunci când aceasta moare, Polly se întristează enorm ca şi Nancy dealtfel. Mâncărurile ei preferate sunt: borşul, şniţelul şi prăjiturelele. Lui Polly îi place să i se spună că miroase a capră.

* Arthur Kennet Van der Wall este un băieţel afacerist şi profitor ce scoate bani din orice. De fiecare dată când i se iveşte o ocazie, profită de ea şi îi stoarce de bani pe toţi ceilalţi. Este şiret dar planurile lui întâmpină întotdeauna un eşec.

* Penny Grant este cea mai cuminte şi populară fată din clasă. Nancy încearcǎ sǎ devinǎ prietena ei dar rareori reuşeşte sau este intreruptă relaţia de către Polly. Penny are nenumărate virtuţi: îşi ajută prietenii, rudele şi copiii nevoiaşi, ţine la religia ei şi este şi sentimentală.

* Nancy Francis este o fată foarte lăudăroasă cu un păr mare, portocaliu acompaniat de nişte ochelari de culoare mov. Este o fetiţă rebelă, de multe ori lăudăroasă şi autoritară, încercând să se facă cât mai plăcută. Ea încearcǎ se apropie cât mai mult de colega sa, Penny Grant, (lucru pe care, de altfel, şi-l doreşte oricine de la clasa 402) dar de fiecare data e nevoită să facă sacrificii. Împreună cu Jessie, Vinnie, Polly, şi chiar şi Freddie, apare aproape în fiecare episod al serialului.

* Vincent (Vinnie) Nasta este "cireaşa" de pe tortul clasei care nu prea ştie să scrie sau să citească, poate fi uşor de recunoscut după tricoul lui de fotbal cu numărul 10. Acestuia îi place să facă glume pe seama altora, mai ales pe seama domnului Besser sau pe seama lui Jessie (deşi sunt buni prieteni). Este un tip destul de inteligent dar nu se prea pricepe la fete. Are simţul umorului foarte dezvoltat ca şi tată-l lui de altfel. Ca să scape de teme, Vinnie predă adesea lucrările fratelui său, Tony, dar Domnişoara Graves îl prinde mereu.

* Jordan este o fată bogată care este prietena lui Nancy. Aceasta preferă ca nu toată lumea să ştie că ea este bogată, de aceea poartă mereu o salopetă albastră peste o bluză verde. Nimeni nu ştie cât este de bogată, doar Nancy. Ea pare că "citeşte gândurile lui Gabrielle", astfel încât de fiecare dată ele două au cu exactitate aceleaşi idei. Ele nu realizează acest lucru şi se acuză că îşi fură ideile. Totuşi sunt bune prietene.

* Freddie Fay este un băiat de culoare, care este considerat tocilarul clasei; copiii râd adesea de el datorită naivităţii sale. De obicei Vinnie şi Jessie sunt cei care îl batjocoresc cel mai mult. În schimb Freddie este apreciat de Domnişoara Graves pentru isteţimea acestuia.

* Melanie Belinkoff este fiica profesoarei Belinkoff, de la clasa a 2-a. Este mereu plictisitǎ. Se recunoaşte după binecunoscuta ei replică: "Miroase!". Aceasta mereu preferă să stea în casă şi să vorbească la telefon cu fosta ei colegă, Gloria. Iar când mama acesteia încearcă să îi cumpere ceva lui Melanie nu îi convine dintr-un motiv aparte sau pentru că pur-şi-simplu "Miroase!". Mereu are o părere proastă atât despre colegii ei de la 402 cât şi despre Domnişoara Graves. Totuşi, tocmai acest tip de atitudine o face să fie foarte populară la un moment dat, copiii fiind geloşi pe nepăsarea ei.

* Gabrielle Albaregga este o fată care parcă ar copia-o pe Jordan în tot ce face, spune şi gândeşte. De aceea, se ceartă adesea cu ea. Totuşi sunt prietene. Împreună cu ea şi cu Nancy, acestea formează un grup de prietene.

* Sanjay este un băiat de origini indiene, cu un accent mai deosebit. De câte ori un copil de la 402 îi cere ceva, Sanjay vrea neapărat ceva în schimb. Într-un episod, Sanjay o ajută pe Nancy la proiectul său despre India şi o duce la el acasă. Deşi Sanjay nu este elev în clasa 402, apare de multe ori în serial.

Profesori şi angajaţi
Domnişoara Graves alături de Jessie.

* Domnişoara Gracie Graves este profesoara tuturor copiilor menţionaţi mai sus. Ea este cea care face dreptate când Arthur îi păcăleşte pe ceilalţi sau când Jessie minte. Tot ea este persoana care îl linişteşte pe Vinnie şi o sfătuieşte pe Nancy. Toţi copii o strigă "Miss Graves", echivalentul în engleză al numelui.

* Doamna Amy Belinkoff este profesoara copiilor de la 407, clasa a 2-a. Are o clasă de copii cuminţi şi simpatici. Este şi mama lui Melanie, care preferă să stea cu tatăl său decât cu mama. Doamna Belinkoff a fost aleasă şefa cercetaşelor "veveriţe" într-un episod şi a trebuit să le ducă pe fete în tabără.

* Stuart Besser (Stewie), cunoscut şi ca Domnul Besser este directorul incompetent şi naiv al şcolii care umblă numai pe interes propriu şi care citeşte de multe ori reviste cu numele de genul "Şi tu poţi găsi ca parteneră un supermodel". Acesta este remarcat prin lipsa lui de inteligenţă şi prin laudele de sine. Când a văzut o monedă de 25¢ (25 cenţi) îşi scoate pixul şi vrea să o dezlipească (farsă făcută de Vinnie şi Jessie). A fost căsătorit anterior cu mătuşa lui Vinnie.

* Sora Pitts este o asistenta şcolii, care pune sănătatea pe primul loc. De multe ori îi îngrozeşte pe copii povestind despre boli grave, microbi sau accidente. Într-un episod, Sora Pitts o roagă pe Domnişoara Graves să o ducă şi să o ia de la şcoală, înnebunind-o în fiecare zi în maşină povestind despre aceleaşi lucruri.

* Domnul Karl este profesorul copiilor de la camera 400. Are cei mai răi copii din şcoală şi cea mai murdară clasă. Într-un episod, Jessie este trimis în clasa acestuia de Domnul Besser, crezând că el a scris pe tăbliţa din faţa maşinii textul "Besser, idiotul".

* Domnul Jackson este un tip cu capul în nori. A lucrat mult în şcoală: a fost bibliotecar, profesor de cor şi multe altele. Îi place să citească ziare şi să asculte muzică.

* Marta este bucătăreasa şcolii. Ea le serveşte copiilor mâncarea la cantină. Într-o zi, crezând că Arthur e un copil sărac, a încercat să îl ajute alături de colegul său, Roberto, donându-i haine, jucării şi bani.

* Roberto este bucătarul şcolii, care găteşte absolut tot. Uneori o mai înlocuieşte pe Marta la cantină.

* Domnul Sorley e îngrijitorul. Acesta repară geamurile, curăţă pe jos, desfundă toaletele şi multe altele.

Părinţi şi rude

* Doamna Roberta McCoy este mama lui Jessie. Îl iubeşte foarte mult şi îl alintă de multe ori în faţa colegilor. Ca să îl cuminţească, ea îl ameninţă mereu că-l trimite la şcoala militară.

* Doamna Ima Francis este mama lui Nancy. Este foarte modernă şi şic. Ea crede despre fiica sa că e cea mai frumoasă şi deşteaptă fată din clasă.

* Domnul Nasta este tatăl lui Vinnie. Este un om foarte nostim. Când acesta a fost chemat la şcoală pentru că fiul său înjura, i-a răspuns tot printr-o înjurătură.

* Mătuşa Marry este mătuşa lui Arthur. Are o casă cu piscină, la care Arthur stă tot timpul.

* Doamna McShane este mama lui Polly. Ea îi spune fiicei sale Polalla. La fel ca şi fiicei sale îi place borşul şi laptele de capră. Ea are un accent mai deosebit.

* Nana şi Bunelul sunt bunicii lui Jessie. Când acesta merge la ei în vizită, bunicii îi dau voie să facă orice vrea el şi îi dau mâncarea care-i place. Acestora le place să se uite la documentare despre animale sălbatice. Bunelul îşi petrece timpul uitându-se la băşica de pe deget.

* Sylvia şi Soll sunt bunicii lui Nancy. Ei locuiesc la Miami, într-un complex de apartamente. Acolo au piscină, restaurant, sală de biliard şi multe altele. Când Nancy merge în vacanţă la ei şi vrea să înoate aceasta nu poate din diferite motive: nu are cască, e ora pentru adulţi, n-are ecuson şi altele. Mai târziu, Bunica Sylvia şi-a făcut operaţie estetică la ochi, pentru a arăta cu 20 de ani mai tânără.

Sursa: Wikipedia



Related Posts with Thumbnails

Comanda ce desene doresti sa vezi pe blog.

Nume

E-mail *

Mesaj *